Activitati Extracurriculare

Dacă te întrebi cum îi poți ocupa și îmbogăți timpul copilului tău cu ceva util, dar și interesant cât timp stă acasă în această perioadă, află că ai la dispoziție mai multe opțiuni decât credeai.

"Timeless Moments with I.L.Caragiale"-editia a VI-a

ARTISTIC WORD CLOUDS - ziua Europeana a limbilor

Liceul de Arte a găzduit la Sala festivă în 20 februarie 2014 spectacolul-concurs “Timeless Moments with I.L.Caragiale” – editia a VI-a (proiect derulat în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană “Lucian Blaga” Alba).

Ediţia din acest an a inclus trei secţiuni şi s-a desfăşurat într-o ambianţă muzicală specifică lumii caragialiene, d-na prof. Elena Beşliu fiind responsabilă pentru această delicată îmbinare a gândului cu sunetul:

1) Concurs de interpretare “I.L.Caragiale- Personaje Memorabile” – jucarea pe scena Sălii Festive a liceului a unor fragmente din opera caragialiana (Două loturi, C.F.R., 25 de minute, Amici ) – participă 6 grupe de câte 2-4 elevi. Premiul I a fost câştigat de echipa formată din Stan Adrian şi Haţegan Teodora din clasa a VII-a B care au interpretat un fragment din Două Loturi.

2) “Caragiale’s Charming World” – concurs de întrebări în limba engleză pe marginea momentelor dramatice prezentate. Participă 5 grupe formate din 2-3 elevi din public. Premiul I a fost câştigat de grupa cu număul 3 formată din Dancea Cristina si Puscoiu Andreea ( VI B).

3) “Caragiale: Artistic Insights” – expoziţie de lucrări având ca tematică interpretarea vizuală a unor idei caragialiene. Elevii de la arte plastice şi arhitectură au redat prin desen idei caragialiene despre varietatea personajelor si a lumilor create de acestea.

Diplome

S-au acordat Diplome de Excelenţă pentru interpretarea de excepţie a personajelor caragialiene elevilor: Dan Moldovan (cl. XII A), Adrian Stan (cl. VII B) si Andreea Cristea (cl. VII B).

Membrii juriului au fost: prof. Livia Dioşan, prof. Nicoleta Apostol si din partea Bibliotecii Judeţene, d-na Felicia Colda, care a oferit diplome tuturor participanţilor.

Organizatori

Prof. Nicoleta Apostol, prof. Florica Adam, prof. Livia Dioşan 

Bibliotecar Felicia Colda.

Colaboratori

prof. Rodica Olteanu, prof. Alice Jurcoveţ, prof. Augusta Coman

prof. Elena Beşliu, prof. Celina Almăşan, prof. Sorina Ţibacov.

Activitățile extrașcolare

Activitățile extrașcolare sunt la fel de importante ca lecțiile propriu-zise de la școală. Atunci când mergem cu copiii la grădina botanică, în parc sau la muzeu, cei mici sunt în afara cadrului formal al școlii și deci mai relaxați. În astfel de momente, ei sunt deschiși la tot ce este nou și învață mult mai ușor, din experiențe practice, noțiuni care altfel li s-ar putea părea mai greu de înțeles.

Povestea Cartilor

“Povestea Cărţilor” este un proiect educativ implementat de Catedra de limbă şi comunicare de la Liceul de Arte în colaborare cu Biblioteca şcolii în perioada septembrie – octombrie 2013 cu scopul de a încuraja colaborarea între elevi pe tărâmul lecturii.

Ziua Europeana a Limbilor

Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor doamnele profesoare Nicoleta Apostol şi Celina Almăşan de la Liceul de Arte împreună cu doamna profesoară Aiva Ozolina de la şcoala Daugavpils 12. Vidusskola din Letonia au organizat activităţi cultural-artistice în colaborare cu membrii echipei proiectului TTE LAVA şi cu doamna prof. Elena Beşliu.

Educatia inseamna mai mult decat acumularea unui volum cat mai mare de informatii.

CHICIUDEAN IOANDirector