Dacă te întrebi cum îi poți ocupa și îmbogăți timpul copilului tău cu ceva util, dar și interesant cât timp stă acasă în această perioadă, află că ai la dispoziție mai multe opțiuni decât credeai.
“Povestea Cărţilor” este un proiect educativ implementat de Catedra de limbă şi comunicare de la Liceul de Arte în colaborare cu Biblioteca şcolii în perioada septembrie – octombrie 2013 cu scopul de a încuraja colaborarea între elevi pe tărâmul lecturii.
“Povestea Cărţilor” este un proiect educativ implementat de Catedra de limbă şi comunicare de la Liceul de Arte în colaborare cu Biblioteca şcolii în perioada septembrie – octombrie 2013 cu scopul de a încuraja colaborarea între elevi pe tărâmul lecturii.
Sub îndrumarea doamnelor profesoare Rodica Olteanu şi Alice Jurcoveţ, elevii din clasele VII A, VI A/B, au lecturat fragmente literare variate (Lumina, Basmul toamnei, Minunea de R.J. Palacio) urmărind evidenţierea legăturilor care se stabilesc între textul scris şi fiecare nouă lectură/interpretare a acestuia şi au colaborat în procesul de selecţie a unor citate sau ilustraţii care au fost incluse pe semnele de carte realizate.
D-na prof. Celina Almăşan le-a prezentat elevilor din clasele a IX-a A şi a IX-a C dicţionarul în limba engleză Advanced Learner’s Dictionary – Cambridge University Press. La clasa a XI-a B, d-na Almăşan a derulat dezbateri pe marginea poveştilor de viaţă descrise de Corinne Hofmann în Întoarcerea la Barsaloi şi Adio Africa.
Elevii clasei a VII-a B au realizat o expoziţie de broşuri ale cărţilor preferate având-o coordonatoare pe d-na prof. Florica Adam. Elevii clasei a VIII-a A au participat la un concurs pe echipe “Robin Hood – the justice-maker” organizat de d-ra prof. Nicoleta Apostol. În cadrul echipei elevii au colaborat în vederea identificării trăsăturilor eroului cu scopul de a realiza un afiş publicitar care să atragă cât mai mulţi cititori ai poveştii. D-na prof. Augusta Coman a desfăşurat împreună cu elevii clasei a IX-a B un atelier de analiză a textului liric încurajând cercetarea imaginilor artistice specifice poeziei.
La biblioteca şcolii, sub îndrumarea d-nei bibliotecar Angela Ciobotă, a avut loc expoziţia de semne de carte realizate de elevii şcolii care a putut fi vizionată pe parcursul mai multor zile. Prof. Nicoleta Apostol
Activitățile extrașcolare sunt la fel de importante ca lecțiile propriu-zise de la școală. Atunci când mergem cu copiii la grădina botanică, în parc sau la muzeu, cei mici sunt în afara cadrului formal al școlii și deci mai relaxați. În astfel de momente, ei sunt deschiși la tot ce este nou și învață mult mai ușor, din experiențe practice, noțiuni care altfel li s-ar putea părea mai greu de înțeles.
Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor doamnele profesoare Nicoleta Apostol şi Celina Almăşan de la Liceul de Arte împreună cu doamna profesoară Aiva Ozolina de la şcoala Daugavpils 12. Vidusskola din Letonia au organizat activităţi cultural-artistice în colaborare cu membrii echipei proiectului TTE LAVA şi cu doamna prof. Elena Beşliu.
Educatia inseamna mai mult decat acumularea unui volum cat mai mare de informatii.