Activitati Extracurriculare

Dacă te întrebi cum îi poți ocupa și îmbogăți timpul copilului tău cu ceva util, dar și interesant cât timp stă acasă în această perioadă, află că ai la dispoziție mai multe opțiuni decât credeai.

Comunicare lingvistică prin arte vizuale

Ziua Europeana a Limbilor

Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor doamnele profesoare Nicoleta Apostol şi Celina Almăşan de la Liceul de Arte împreună cu doamna profesoară Aiva Ozolina de la şcoala Daugavpils 12. vidusskola din Letonia au organizat activităţi cultural-artistice în colaborare cu membrii echipei proiectului TTE LAVA şi cu doamna prof. Elena Beşliu (responsabilă de cadrul muzical al activităţilor desfăşurate). Elevii au avut ocazia de a-şi manifesta creativitatea artistică într-o sferă lingvistică extinsă lucrând în grupe mixte (români şi letoni) în cadrul cărora au discutat despre cuvinte preferate în limbi precum engleză, letonă, română, italiană, franceză, spaniolă, germană etc.

Workshop: Artistic Language Posters – 19.09.2013– elevii proiectului TTE LAVA (români şi letoni, cl. X-XII) împreună cu alţi elevi de la Liceul de Arte (cl. VII-XII) au participat la realizarea unor postere lingvistice cuprinzând cuvintele preferate ale elevilor în limbile: letonă, română, engleză, franceză, italiană, spaniolă, germană etc.

Cuvintele au fost aranjate într-un mod artistic şi au fost însoţite de imagini reprezentative. Elevii au lucrat pe grupe, iar activitatea a avut un fundal muzical asigurat de d-na prof. Beşliu Elena, atmosfera muzicală stimulând creativitatea şi comunicarea între elevi şi cadrele didactice coordonatoare.

Expoziţie EDL 2013: Artistic Language Posters – 26.09.2013 – posterele realizate au fost expuse în cadrul unei expoziţii, elevii având posibilitatea de a admira munca celorlalţi şi de a schimba impresii pe marginea cuvintelor alese.

Diplome

S-au acordat Diplome de Excelenţă pentru interpretarea de excepţie a personajelor caragialiene elevilor: Dan Moldovan (cl. XII A), Adrian Stan (cl. VII B) si Andreea Cristea (cl. VII B).

Membrii juriului au fost: prof. Livia Dioşan, prof. Nicoleta Apostol si din partea Bibliotecii Judeţene, d-na Felicia Colda, care a oferit diplome tuturor participanţilor.

Organizatori

Prof. Nicoleta Apostol, prof. Florica Adam, prof. Livia Dioşan 

Bibliotecar Felicia Colda.

Colaboratori

prof. Rodica Olteanu, prof. Alice Jurcoveţ, prof. Augusta Coman

prof. Elena Beşliu, prof. Celina Almăşan, prof. Sorina Ţibacov.

Activitățile extrașcolare

Activitățile extrașcolare sunt la fel de importante ca lecțiile propriu-zise de la școală. Atunci când mergem cu copiii la grădina botanică, în parc sau la muzeu, cei mici sunt în afara cadrului formal al școlii și deci mai relaxați. În astfel de momente, ei sunt deschiși la tot ce este nou și învață mult mai ușor, din experiențe practice, noțiuni care altfel li s-ar putea părea mai greu de înțeles.

Povestea Cartilor

“Povestea Cărţilor” este un proiect educativ implementat de Catedra de limbă şi comunicare de la Liceul de Arte în colaborare cu Biblioteca şcolii în perioada septembrie – octombrie 2013 cu scopul de a încuraja colaborarea între elevi pe tărâmul lecturii.

Ziua Europeana a Limbilor

Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor doamnele profesoare Nicoleta Apostol şi Celina Almăşan de la Liceul de Arte împreună cu doamna profesoară Aiva Ozolina de la şcoala Daugavpils 12. Vidusskola din Letonia au organizat activităţi cultural-artistice în colaborare cu membrii echipei proiectului TTE LAVA şi cu doamna prof. Elena Beşliu.